Projecten

Ervaringen met…

Diverse zorgorganisaties hebben deze aanpak toegepast. Enkele ervaringen:

“Wij proberen veel dingen te doen waarvan wij denken dat patiënten dat goed of leuk of plezierig vinden. Maar is dat ook zo, vinden ze dat daadwerkelijk belangrijk? Dus vind ik het inspirerend om meer gedetailleerde informatie te krijgen over wat mensen nou echt van de zorg hier vinden en wat hun eigen ideeën daarover zijn.”

Arts

“Ik word soms echt heel verdrietig van wat mensen je vertellen. Dan hoop ik dat mijn collega’s dat gevoel ook krijgen als ze de film zien. Want dat motiveert. En ik hoop dat ze dan zeggen: dit kan echt niet zo.”

Verpleegkundig specialist

“Ik ben gaandeweg het project steeds enthousiaster geworden. Je weet het wel maar je betrekt het niet op jezelf. Door dit proces te doorlopen raak je geëngageerd en krijg je weer meer werkplezier.”

Arts

“De impact van het verhaal van de individuele patiënt, gericht op wat hij/zij zoal meemaakt in de organisatie, ook buiten ons beeld, bleek veel groter dan welk staafdiagram, welke benchmark dan ook.”

Kwaliteitsmedewerker

 

Bent u geïnspireerd?

Wilt u weten hoe Zorg van betekenis u kan helpen uw zorgaanbod nog meer toe te spitsen op de wensen en behoeften van uw patiënten en zorgverleners? Neem dan contact op met ons om vrijblijvend van gedachten te wisselen.